PODIJELI

Na svojim internetskim stranica ZET je uputio upozorenje građanima. Zbog toplijega vremena na gradskim cestama očekuju sve veći broj pješaka, vozača bicikala, mopeda i motocikala, kao i rekreativaca koji se kreću neposredno uz tramvajske i autobusne koridore. Upravo kretanje uz koridore kojima prolaze vozila viših kategorija te nekorištenje pješačkih prijelaza, znatno povećava rizik od nesreća.

Odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu od velike je važnosti, a posebnu pozornost sigurnosnom aspektu posvećuju i vozači tramvaja i autobusa.

U ZET-u naglašavaju da je zaustavni put tramvaja i autobusa znatno duži od drugih vozila, zbog čega je potreban dodatan oprez pri prelaženju tramvajskih pruga. Vozači tramvaja često su prisiljeni naglo kočiti, stoga se putnicima preporučuje držanje za rukohvate tijekom cijele vožnje.

Posebno se apelira na mlade jer, kako stoji na stranicama ZET-a, “u većini dosadašnjih nesreća, nažalost, zbog korištenja slušalica i uređaja za reprodukciju glazbe, pješaci nisu mogli čuti zvučna upozorenja, a takva praksa općenito umanjuje primanje informacija iz prometnog konteksta”.

PODIJELI