PODIJELI

Radi znatne materijalne štete uzrokovane jakim mrazom koji je zahvatio područje Zagreba 21. i 22. travnja ove godine  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić donio je Zaključak o proglašenju elementarne nepogode.

Pročelnici Gradskog  ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Emil Tuk i Mirka Jozić pozvali su sve poljoprivrednike s područja grada Zagreba koji su pretrpjeli određenu materijalnu štetu da se do 12. svibnja jave u Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo za naknadu štete koju mogu prijaviti osobno u Uredu za poljoprivredu i šumarstvo na adresi Avenija Dubrovnik 12/IV i u PU Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 4, odnosno preuzeti obrazac na službenim stranicama Grada Zagreba.

“Svim korisnicima koji su pretrpjeli određenu štetu isplatit će se novčana naknada”, naglasila je pročelnica Jozić te dodala da je trenutno u Gradskom proračunu za elementarnu nepogodu osigurano 3,5 milijuna kuna.

“Ako bude potrebe i ako bude toliko  prijavljenih poljoprivrednika za koje se utvrdi da zaista postoji materijalna šteta na njihovim voćarskim i vinogradarskim kulturama onda će se rebalansom proračuna osigurati i ostatak za koji vjerujem da će buduća Gradska skupština i prihvatiti, a sve kako bi osigurali pomoć našim vrijednim poljoprivrednicima koji od toga žive”, zaključila je pročelnica

PODIJELI