PODIJELI

Za Praznik rada u Zaprešiću je jučer bilo veselo. Od ranoga jutra gradom se širio miris graha i kobasica, ali i miris ukusnog roštilja. Osim podjele točenog piva i sokova, SDP je na glavnog gradskom trgu dijelio i crvene karanfile.

-Kao i svake godine, SDP je dijelio grah na Trgu Ivana Pavla II., a podijeljeno je 1000 porcija. Zbog velikog odaziva građana, čak je i nedostajalo 100 porcija. Nakon dobre zabave na Trgu, navečer nas je čekala još bolja – koncert Ivana Zaka u Novim Dvorima – rekao nam je Daniel Saić iz zaprešićkog SDP-a.

Nakon druženja sa građanima na šetnici, Saić se pridružio članovima HVIDRA-e u Novim Dvorima koji su radili kotlovinu, a donio je i 5 litara bijelog vina!

Zaprešićani se snašli- nisu išli na priču dijeljenja

Za Praznik rada Grad Zaprešić je građane počastio manifestacijom u Novim Dvorima koja je bila nevezana za politiku. Za razliku od graha, Zaprešićani su uživali u roštiljanju.

-Unazad nekoliko godina, ova je manifestacija sve posjećenija. Organizirali smo javno roštiljanje, gdje su građani sami donijeli svoje meso i bacili se u kulinarske sposobnosti, a grad im je osigurao drva i ugljen. U natjecanju “Zaprešićki roštilj majstor” pobjedu je odnio Mjesni odbor Šibice, a sudjelovalo je 10 ekipa – rekla nam je Jelena Košec iz Ureda gradonačelnika i dodala kako je ove godine bilo najviše posjetitelja.

Lijepo sunčano vrijeme kao stvoreno za Praznik rada na sunce i dobru klopu izmamio je djecu, odrasle i one najstarije, a osim punih trbuha, Zaprešićani su se kući vratili s karanfilima i ostalim rekvizita koje su se dijelili na proslavi.

PODIJELI