PODIJELI

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, otvorio je kraj West Gatea najvažniji i najjači sajam gospodarskih vozila u Hrvatskoj; 10. po redu “Kamion i bus roll show” i građevinski sajam mehanizacije 7. “MinEX”.

Riječ je o sajmovima namijenjenim isključivo poslovnoj publici, istaknuo je organizator Nenad Žunec.

-Naravno uvijek imate posjeta zaljubljenika u kamione ili hobiste, međutim ovo je biznis sajam. Unutar tog kruga ljudi koji se bave tim poslom praktički sve ono što vrijedi i funkcionira na tržištu je danas ovdje. Građevina još nije tako značajno krenula prema gore, kao što je to transportni sektor, ali se polako vide naznake da se gospodarstvo i u tom segmentu budi – naglasio je Žunec.
Grad Zaprešić nalazi se na međunarodnoj raskrsnici puteva, istaknuo je gradonačelnik Željko Turk.

-Sigurno je da je važnost prometa svakim danom sve veća, posebice ako ga gledamo kao gospodarsku aktivnost. Svake godine ovdje se nađe ponajbolje od svjetskih gospodarskih vozila. Kako je generalno promet i logistika svakodnevno u povećanju, mi danas znamo za problem nedostatka kvalificiranih vozača, ta djelatnost izuzetno je bitna za razvoj cjelokupnog gospodarstva i u tom kontekstu gledam ovaj sajam i veseli me što se on nalazi u našem gradu – rekao je Turk.

PODIJELI