PODIJELI

U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba obavještavamo građane da će se od 08. do 13. svibnja 2017. održati 8. Zagrebački energetski tjedan.

Pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:

„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.

Priopćenje Grada Zagreba stoga prenosimo u cijelosti.

Poruka koju već dugi niz godina zaredom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo našu međunarodnu konferenciju „Pametna energetska rješenja za održivi razvoj“ koja će se održati 10. svibnja 2017. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. U radu konferencije predviđa se sudjelovanje predstavnika EU i hrvatskih institucija koji bi raspravili o sljedećim aktualnim temama: nova energetska politika Hrvatske i EU, inovativni elementi poticanja energetske obnove – izazovi i mogućnosti, inovativni mehanizmi financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva te inovativni mehanizmi za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva.

U nastavku međunarodne konferencije, 11. svibnja 2017. u Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb održat će se konferencija „Uloga gospodarskog sektora u procesu realizacije energetski održivog razvoja“ koja će obuhvatiti teme vezane uz sadašnjost i budućnost građevinskog sektora te iskustva u provedbi projekata energetske učinkovitosti i energetske obnove, s posebnim osvrtom na načine poticanja učinkovitijeg razvoja gospodarskog sektora.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, gđi. Vlatki Šamarinec, gđi. Maji Šunjić ili gđi. Ani Šimić na brojeve telefona: 01/6585-004, 6585-029, 6585-031 ili putem e-mail adrese: [email protected], [email protected], [email protected]

PODIJELI