PODIJELI

Prije ljeta sigurno će izaći i neka ljetna pjesma, a inspiraciju za pisanje pjesama pronalazim najčešće dok radim nekakve kućanske poslove.

Hrvatska pjevačica koja je zaludila publiku svojim transformacijama u TV showu ”Tvoje lice zvuči poznato” kaže da je teško odabrati onu najdražu jer je svaki karakter poseban na svoj način. Veselog i pozitivnog karaktera, Nives Celzijus kaže da je privatno šutljiva osoba te da bi se voljela više okušati u glumi koja je za nju neistražen teritorij.

1. Transformacijama u TV showu ”Tvoje lice zvuči poznato” postali ste jedan od favorita publike. Koja vam je transformacija do sada najdraža? 

Teško je reći s obzirom na to da sa svakim likom živite tjedan dana i emocionalno se vežete za njega. Kao favorite mogla bih izdvojiti The Prodigy i Let 3.

2. Kako se bliži kraj TLZP-a, što biste zaželjeli od Gljive? Imate li vi svojeg favorita?

Od Gljive nemam posebnih želja jer se ispostavilo da će se najčudniji izbor Gljive pokazati najboljim. Da možemo sami birati, vjerojatno bismo izabrali nešto što mi slušamo ili likove slične nama, a na kraju su najbolji oni koji su nam kontra. Nije se lako odlučiti za favorita, no navijam za Miu Anočić Valentić koja drži konstantu, za svaku ulogu da svoj maksimum, glumački sve super odradi i otpjeva, unatoč tome što nije pjevačica.

3. Imate li neki ritual prije odlaska na pozornicu?

Na snimanjima smo često u gužvi, trčimo iz šminkeraja na pozornicu pa nemamo vremena za rituale. Nekakva mi je navika poslušati pjesmu prije njezine izvedbe.

4. Na premijeri predstave “Vitez slavonske ravni” u osječkom HNK našli ste se u ulozi pjevačice. Planirate li više vremena posvetiti glumi? Koji biste lik voljeli utjeloviti?

Još sam kao klinka htjela biti glumica, tako da je to definitivno nešto što me zanima i što bih voljela raditi ako mi se pruži prilika za to. Zanima me kako bi bilo utjeloviti neki negativan lik jer to je potpuno suprotno od mene same.

5. Pjesme ”Karanfili” i ”Biondina” doživjele su veliku popularnost. Kakvi su vaši glazbeni planovi u 2017.? Gdje pronalazite inspiraciju za pisanje pjesama?

Prije tri mjeseca izašla je pjesma ”Kukulele” zahvaljujući kojoj imamo dovoljno gaža, a prije ljeta sigurno će izaći i neka ljetna pjesma. Inspiraciju za pisanje pjesama pronalazim najčešće dok radim nekakve kućanske poslove.

6. U kojoj je fazi vaša spisateljska karijera?

Od ”Gole istine” izašle su još dvije knjige, a trenutačno sam napravila malu stanku. U međuvremenu pišem pjesme, ali u nekom trenutku i kada za to dođe vrijeme, vratit ću se pisanju kao takvom.

7. Taisha i Leon došli su vas bodriti na TLZP, a tada ste odnijeli i pobjedu s pjesmom ”The Fox”. Kako se oni nose s vašom popularnosti?

Ne znam koliko su oni toga svjesni s obzirom na to da od rođenja žive s tim i da su zapravo rođeni pod svjetlom reflektora. No, rekla bih, najnormalnije.

8. Koliko je zahtjevno biti samohrana majka i uskladiti privatno s poslovnim?

Sve je stvar dobre organizacije. Kad imam najviše posla, najbolje sam organizirana jer znam točno kakav mi je raspored. Na raspolaganju su mi majka i sestra koje žive blizu nas pa ako imam poslovnih obveza, uskoče u zadnji tren.

9. Kakva je Nives privatno?

Nisam toliko svjesna sebe same da budem objektivna, ali mogu reći da sam šutljiva.

10. Gdje se vidite za 10 godina?

Ne vidim se jer nikad ne razmišljam toliko u budućnost. Puštam da me život vodi, a što će se dogoditi, vidjet ćemo.

BLIC PITANJA: Koncert koji ne bih propustila? Nisam ljubiteljica gužvi, ni koncerata. Moja najdraža pjesma? Ima ih mnogo – ovise o raspoloženju.

(Foto: Facebook)

PODIJELI