PODIJELI

“AIRVG2017”, prvi aeromiting u Velikoj Gorici, priprema raznolik program za posjetitelje, a održat će se u subotu, 13. 5., u Zrakoplovno-tehničkom centru koji će prvi put otvoriti svoje hangare i građanima omogućiti da “škicnu” u svijet popravljanja i održavanja zrakoplova.

Na aeromitingu će moći posjetiti Dan otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Dan otvorenih vrata Zrakoplovno-tehničkog centra, izložbu zrakoplova i sajam zrakoplovstva, a cijeli događaj zaokružit će najveća atrakcija – letački program u kojem će sudjelovati Akro grupa “Krila oluje”, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a i zrakoplovi mnogih aeroklubova, a organizatori najavljuju i pokoje iznenađenje.

Velika Gorica titulu “Grada zrakoplovstva” dobila je 5. srpnja prošle godine potpisivanjem Povelje prijateljstva sa subjektima zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na gradskom području. Danom zrakoplovstva pridonosi se brendiranju grada i promicanju zrakoplovstva u Hrvatskoj.

Prva zračna luka na Plesu izgrađena je 1959. godine, nakon čega je uslijedilo i otvaranje Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perešina te Zrakoplovno-tehničkog centra, a nedavno otvaranje nove zračne luke “Franjo Tuđman” zaista je opravdalo titulu “Grada zrakoplovstva”.

Prvi aeromiting sigurno će pridonijeti važnosti i rastu goričkog turizma i gospodarstva.

PODIJELI