PODIJELI

Savez sportova grada Zagreba od subote, 13. svibnja, pokreće Sportsku špicu na Strossmayerovu trgu od 10 do 14 sati.

Organizatori, koji okupljaju sve gradske sportske saveze, odlučili su organizirati događaj koji bi pokrenuo Zagrepčane jer je Hrvatska postala sjedilačka nacija.

Sjedimo i do petnaest sati dnevno, sedam sati provedemo ležeći ili spavajući, a samo dva sata smo aktivni. Posebno zabrinjava podatak da je sve veći udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92 posto djevojaka u dobi do 15 godina ne bavi se sportom. Sportska špica namijenjena je svim građanima, mladima i starijima, kako bi ih potaknula na bavljenje sportom, na rekreaciju i kretanje.

Najbolju motivaciju za to dat će im predstavnici brojnih zagrebačkih sportskih klubova i saveza, a pogotovo zagrebački sportski idoli koji će na postavljenim sportskim poligonima predstaviti svoj rad i svoj sport, ali se i okušati i u nekim drugim sportovima.

Osim toga, građani će na Sportskoj špici subotom na dvoboj moći izazvati nogometaše Dinama, košarkaše Cedevite i Cibone, rukometaše PPD-a Zagreb, rukometašice Lokomotive i košarkašice Medveščaka, olimpijce Martina i Valenta Sinkovića, boksača Filipa Hrgovića te brojne druge sportaše. Snaga i vještina odmjeravat će se u košarci, malom nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju, džudu, boksu, ritmičkoj gimnastici, hrvanju, karateu, ju-jitsuu, taekwondou, kuglanju, obaranju ruku, hokeju na rolama i drugim sportovima, uz prigodne nagrade Sportskog saveza grada Zagreba.

Ulaz je besplatan, a iako je ovo prva godina održavanja Sportske špice, organizatori imaju u planu takvu vrstu događaja organizirati nekoliko puta godišnje, u proljeće i jesen, kako bi što više ljudi potaknuli na tjelesnu aktivnost.

PODIJELI