PODIJELI

U ponedjeljak, 15. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 12 sati održava se TEDxZagreb, velika konferencija o inovativnosti i uspjehu, na kojoj će 20 predavača ispričati svoju priču i otkriti tajnu uspjeha u raznim granama znanosti i poduzetništva.

Što TEDxZagreb zapravo donosi otkrio nam je jedan od predavača, pionir 3D printa u Hrvatskoj, 39-godišnji znanstvenik s Tehničkog fakulteta u Rijeci Sven Maričić.
– Da sam posjetitelj, najviše bi me zanimale priče znanstvenika koji, slobodno možemo reći, mijenjaju svijet. No naći će se tu i mladih izlagača koji su čistom inovativnošću postali uspješni poduzetnici – rekao je Maričić.

Ipak, jednako mu je bitno da posjetitelji na kraju budu motivirani i da iz prve ruke vide kako se uz puno truda sve može.

– Ovo je, prije svega, motivacijski skup. Želim da ljudi vide kako postoji mogućnost pozitivnog napretka. Vjerujem da naše društvo može i želi bolje, a ne bih se čudio da nakon ovog skupa BDP na kraju godine poraste i za pola postotka – optimističan je Maričić.

U svom izlaganju Maričić će pokušati približiti tehnologiju 3D printanja i objasniti do kakvih je pomaka došlo u posljednjih 10 godina.
– Za mene je sve počelo na doktoratu i nevjerojatno je što se sve dogodilo u jednom desetljeću. To samo pokazuje da dobru budućnost možete postići samo s dobrim temeljima – zaključio je mladi znanstvenik.

TEDxZagreb mnogi već nazivaju najinspirativnijim događajem u regiji, a Maričić i ostali izlagači nadaju se da će biti i posjećen.

PODIJELI