PODIJELI

– Prvi poziv zlostavljanog djeteta nikada neću zaboraviti – rekao je dobitnik volonterskog Oskara, 27-godišnji student psihologije Matej Ilić Buljan, član tima Hrabrog telefona.

Širok je raspon načina zlostavljanja koja u današnje vrijeme trpe djeca i mladi. Od psihičkog ili fizičkog zlostavljanja i zanemarivanja koje provode oni koji bi im trebali biti najveća podrška, njihovi roditelji, sve do vršnjačkog nasilja i uznemiravanja na internetu.

Upravo je taj najosjetljiviji sloj društva, čini se, i pod najvećim pritiskom. I dok se većina odraslih sablazni nakon što pojedini težak slučaj zlostavljanja djeteta izađe u javnost, ali i za nekoliko dana sve to zaborave jer se takve stvari ‘”događaju nekome drugome”, postoje i oni koji se svakodnevno bore i trude vratiti toj djeci osmijeh na lice. Među njima su i volonteri Hrabrog telefona koji će ove godine obilježiti 20 godina postojanja.

Kako se nose sa teškim i tužnim životnim pričama te koji je poziv Mateja najviše uznemirio pročitajte u novom broju našeg tjednika.

PODIJELI