PODIJELI

Danas, 22. svibnja u 11 sati, u Zagrebu, u kinu Europa, svečano je otvoren Prvi međunarodni festival hrvatskih i njemačkih preventivno-edukativnih filmova o sigurnosti „Blue Carpet“.

Festival se održava od 22. do 25. svibnja u organizaciji Ravnateljstva policije MUP-a RH i MUP-a Savezne pokrajine Baden-Württemberg, uz podršku Ureda časnika za vezu njemačke Savezne policije i u suradnji s partnerima.

Tijekom Festivala bit će, uz prikazivanje  odabranih hrvatskih i njemačkih filmova, obrađene teme koje se bave problematikom ekstremnog nasilja i radikalizma, nasilja u obitelji, međuvršnjačkog nasilja i nasilja na sportskim natjecanjima, maloljetničkom delikvencijom, opasnostima koje prijete djeci i mladima on-line,  huliganizmom, zaštitom osobnih podataka, trgovinom ljudima, sklapanja prisilnih i/ili ranih brakova djevojčica u romskim zajednicama te problematikom nasilja općenito.

Uz prikazivanje filmova organizirat će se i interaktivne radionice te debate koje uključuju razgovore s ekspertima i prezentacije rezultata najnovijih istraživanja iz područja prevencije kriminaliteta i sigurnosti te tematska izložba umjetničkih radova s motivima policije.

PODIJELI