PODIJELI

HDZ je zadovoljan s ukupnim rezultatima na ovim lokalnim izborima, kazao je premijer Andrej Plenković malo poslije ponoći u središnjici HDZ-a.

Dodao je da HDZ vodi u 12 županija, te da će obnašati vlast u njih 13 jer je, kako kaže, siguran da će pobijediti i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Osim toga, dodao je predsjednik HDZ-a, HDZ je 2013.godine bio na vlasti u 25 gradova, a sad će biti u 37 grada. Nadalje, kaže, “imamo 32 posto u županijskim skupštinama sto je u skladu s rejtingom stranke.”

Naravno, oni koji su izdržali nešto više od pet izbornih sati, a nije ih bilo puno, podržali su pljeskom Plenkovićev govor.

Plenković je kazao da će HDZ učiniti sve da pobjedi i u Splitu. Sto se tiče Zagreba, zahvalio je Dragi Prgometu i njegovom timu na ulasku u izbornu utakmicu, ali birači nisu prepoznali njihove kvalitete. No, napravili smo iskorak u Zagrebu i Rijeci, kao i za nas dvije teške županije, kao sto su to Primorsko-goranska i Istarska županija.

-Nastavljamo već sutra s priprema za drugi krug lokalnih izbora, ali snažno i politički odgovorno na političkom, sigurnosnom i gospodarskom planu Hrvatske – zaključio je Plenković.

(Foto: Facebook)

PODIJELI