PODIJELI

Roditelji, djeca i vodstvo kluba NK Šparta – Elektra održali su 16. travnja u Klanječkoj ulici skup sa sloganom “Molimo vas, napravite nam igralište”, sve kako bi njihov klub napokon dobio igralište kakvo zaslužuje.

– Šparta je nama roditeljima više od kluba, ona je drugi dom našoj djeci, mjesto gdje se svi mi, i roditelji i djeca, družimo, gdje nastaju prijateljstva za cijeli život. Mjesto koje okuplja roditelje svih profila, a spaja nas ljubav prema sportu, nogometu, djeci i klubu. Naša djeca, kad se žele družiti, dolaze ovdje, u klub gdje su im vrata uvijek otvorena, gdje znamo da su sigurni, da umjesto telefona i kompjutora biraju svoje prijatelje, loptu i druženje na otvorenome – rekao je predstavnik roditelja Damir Naumovski.

Međutim, Naumovski i drugi roditelji silno su razočarani uvjetima igrališta. – Malo jače padne kiša i tu se onda tri tjedna ne može igrati. Djeca dolaze igrati nogomet, a ne valjati se u blatu – kaže Naumovski. Inicijativa da se djeci osigura adekvatno igralište, čini se, polako je počela odzvanjati i u političkim krugovima. Na okupljanje je došla i predstavnica kampanje Anke Mrak-Taritaš, no Naumovski joj je u razgovoru istaknuo da su ona i svi građani dobrodošli, ali i da roditelji ne žele da se ovu temu politizira i povezuje s nekom političkom strankom.

– Mislimo da je došlo vrijeme da se i nama udovolji. Dok neke gradske četvrti dobivaju sportski park vrijedan 12 milijuna kuna, a klubovima se grade pomoćna igrališta, ovaj klub koji 12. lipnja slavi 104 godine postojanja, nema adekvatno glavno igralište – rekao je voditelj škole nogometa Ivan Bošnjak. Kako tvrdi, vodstvo kluba već deset godina s istom molbom apelira na gradske čelnike.

– Jednostavno smo došli pred zid. Ovdje trenutačno trenira 170 djece, a teren dijelimo s još jednim klubom. Nažalost, mnoga djeca i roditelji napuštaju klub, samo zbog uvjeta. Novo pomoćno igralište značilo bi kvalitetniji rad s djecom, a krajnja ambicija nam je da se i broj članova kluba poveća jer vjerujemo da ovdje za to ima potencijala – zaključio je Bošnjak.

PODIJELI