PODIJELI

U povodu Dana Grada Zagreba i blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, u Gradskoj palači Dverce, u srijedu je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program proslave.

Uz gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, na konferenciji za medije govorili su direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, maestro Dmitrij Kitajenko, te frontman grupe  Najbolji hrvatski tamburaši Stanko Šarić.

Kao pravi kavalir, gradonačelnik je stigao s buketom ruža koje je poklonio supruzi svjetski poznatog maestra, Margariti.

“Moram posebno zahvaliti supruzi maestra jer da nje nema on sad ne bi bio samnom ovdje. Zagrebačka filharmonija zaslužuje imati svjetskog dirigenta poput Dmitrija Kitajenka. Potvrđuje se da je Zagreb europska metropola, ali i europska glazbena metropola”, kazao je Bandić govoreći o koncertu u sklopu proslave u izvedbi Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka, uz nastup Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te solista Zrinka Soče.

 

Drugi koncert održat će se na Dan branitelja grada Zagreba, a nastupit će Najbolji hrvatski tamburaši i brojni gosti poput Ive Gregurevića, Zlatka Viteza, Dražena Žanka, VIS Jane i klape Kampanel.

Bandić se osvrnuo i na titulu koju je Zagreb ponio kao prva top europska destinacija prestižnog svjetskog portala.

“Ostaviti iza sebe gradove okoji su veći i imaju dulju tradiciju je veliki uspjeh. Sretan je čovjek koji osjeća ovaj grad i domovinu”, zaključio je i na takvom plasmanu zahvalio i svim građanima metropole.

Na laskavu titulu se osvrnula i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

“Dirnuti smo priznanjem jer je to veliko priznanje za naš grad, ljude koji rade na promidžbi turizma, ali i svim Zagrepčanima”, kazala je Bienenfeld.

Raspored događanja:

Subota:

Trg sv. Marka u 11.45 sati: Smjena straže – Počasna satnija Kravat pukovnije

ŠRC Jarun u 16 sati: Lađarske utrke grada Zagreba

Galerija Kristofora Stankovića, Stara gradska vijećnica u 19 sati: Otvaranje izložbe Ede Murtića

Trg sv. Marka u 20.30 sati: Koncert Zagrebačke filharmonije

Utorak:

Muzej grada Zagreba u 20 sati: Otvorenje izložbe fotografija ‘Zakaj volim Zagreb’

Trg Franje Tuđmana u 21 sat: Najbolji hrvatski tamburaši i gosti

Srijeda:

Besplatni razgledi Donjeg grada s obilaskom izložbe ‘Šuma’ u umjetničkom paviljonu. Polazak ispred turističkog informativnog centra na Trgu bana J. Jelačića u 10, 11 i 11.30 sati.

Besplatni razgled Putevima Augusta Šenoe i obilazak kuće Šenoa. Polazak je u 11 sati ispred Makete grada Zagreba u Bakačevoj ulici.

Besplatna vožnja turističkim autobusima crvenom linijom koja vozi užim gradskim središtem u 10, 12, 14 i 15 sati.

Besplatna vožnja starim turističkim tramvajem. Polasci svakih pola satan s Trga bana Jelačića.

U 20.30 sati krenut će procesija iz katedrale.

PODIJELI