PODIJELI

Pričom stogodišnjakinje Vere u svibnju je završen ciklus od prvih devedeset priča u multimedijalnom projektu Od5Do95. Projekt autorica Arijane Lekić- Fridrih i Andree Kaštelan, redateljice i snimateljice, u produkciji Marina Lea Jankovića i udruge Media Punkt time je završio simboličnu vremensku crtu sastavljenu od priča djevojčica, djevojaka i žena u dobi od 5 do 95 godina.

„Od5Do95“ multimedijalni je umjetnički web projekt koji služi kao medij za prenošenje ženskih priča i iskustava. Djevojčice, djevojke i žene progovaraju što znači biti žena u Hrvatskoj 2017. godine te po čemu se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka.

Svaka od protagonistica predstavlja jednu godinu života- od 5 do 95 godina. Svim je sugovornicama postavljeno istih osam pitanja, a ona se tiču iskustava koja su ih oblikovala u osobe kakve su danas, ženske obiteljske povijesti i međugeneracijskih razlika te konačno njihove vlastite i općenito položaja žena u Hrvatskoj danas. Osim priča stranica Od5Do95 nudi i niz drugih sadržaja poput galerije fotografija koja se bazira na linkovima i citatima vezanim uz broj koji predstavlja dob protagonistice ili fotografije ili snimke ženskih ruku kao svojevrsnog ženskog arhetipa.

PODIJELI