PODIJELI

Temeljem javnog poziva za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području Grada Zagreba u 2017. godini Zagrebačka županija je dodijelila gotovo 200.000 kuna i to Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Kliničkoj bolnici „Dubrava“.

Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju dodijeljeno je 49.975 kuna za nabavku dva digitalna 12-kanalna EKG uređaja. Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ sufinancirana je nabavka B-scan dijagnostičkog uređaja (Compact Touch) s 50.000 kuna. Također, dodijeljeno je 49.875 kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ za nabavku Videogastroskop (EXERA 165) uređaja. Kliničkoj bolnici „Dubrava“ osiguran je iznos od 49.998,74 kuna za nabavku kirurških setova za radikalne onkološke operacije.

S obzirom na to da Zagrebačka županija na svom području nema opće bolnice stanovnici se liječe u bolnicama i poliklinikama u gradu Zagrebu. Stoga, Županija bolnicama i poliklinikama koje specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i bolničke usluge pružaju stanovnicima Zagrebačke županije svake godine pomaže u nabavi neophodne opreme.

U proteklih pet godina iz proračuna za tu namjenu izdvojeno je nešto više od 1,5 milijuna kuna.

(Foto: Ilustracija)

PODIJELI