PODIJELI

Kritičari su na temelju dramskog teksta ocijenili predstavu kao ‘Preobražaj’ 21. stoljeća.

Premijera „Fejkbuk idiota“, kazališnog prvijenca redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, u izvedbi Asima Ugljena te pod produkcijskom palicom Ines Bojanić, održat će se 27. svibnja u Pučkom otvorenom učilištu u Dvorani Gorica. Predstava je nastala prema adaptaciji glavnih motiva autorove knjige „Dnevnik Facebook idiota“, koja je dosad u e-book formatu preuzeta s interneta čak 37 tisuća puta.

Prema Jurkasovim riječima, za predstavu su ga inspirirale „društvene mreže i njihov utjecaj na psihu i ponašanje ljudi, kao i njihova labilnost i dijabolični efekti.“

Naime, u predstavi susrećemo glavnog lika koji godinama odbija napraviti profil na bilo kojoj od društvenih mreža jer ne vidi njihovu potrebu niti korist. Nakon bratova nagovora, glavni lik počinje otkrivati potpuno novi svijet Facebooka i sličnih mreža. Njegov se svijet time drastično mijenja, do trenutka kada više ne može razlikovati što se dogodilo online, a što offline, kao ni što je realno, a što fiktivno. Kritičari su na temelju dramskog teksta ocijenili kako se u predstavi može vidjeti značajna usporedba s „Preobražajem“ Franza Kafke, namijenjenog društvu 21. stoljeća u kojemu se također isprepliće tema otuđivanja.

Predstava je namijenjena svima koji uživaju u novom, modernom shvaćanju kazališta i ljubiteljima scenske dinamike.

PODIJELI