PODIJELI

U auli Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu fotografija “U spomen na zagrebačke heroje”, čiji su autori hrvatski branitelji Stipe Renić, slobodni umjetnik i Antun Krešić, akademski slikar.

Izložba je postavljena u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba i svojevrsni je podsjetnik na sve Zagrepčane koji su dali život za domovinu i kojima ovom izložbom odajemo počast i izričemo zahvalnost.

Izložba sadržava 34 panoa fotografija spomen-obilježja za poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata u Zagrebu te 3 panoa s popisima ulica koje nose naziv po hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a dokaz je da Grad skrbi o očuvanju kolektivne memorije na Domovinski rat i na sve njegove tekovine, rekao je gradonačelnik Bandić te je najavio postavljanje Spomenika Domovini i Spomenika dr. Franji Tuđmanu do kraja 2018.

Fotografiranje je, prema riječima slikara Antuna Krešića, trajalo dva mjeseca.

Htjeli smo da se vidi koliko je u gradu spomenika i kako čuvamo uspomenu na naše poginule i nestale. Po braniteljima i po postrojbama iz Domovinskog rata su nazvane 73 ulice, aleje, stube ili parka te gotovo 70 spomenika.

PODIJELI