PODIJELI

Za status roditelja odgajatelja u Zagrebu se prijavilo 3026 obitelji, a među njima zasad nije i brojna obitelj Davora Žagara, koji ima sedmero djece, stare između sedam i 20 godina, iako je podnio zahtjev za pomoć kojom bi Grad jednom mjesečno isplaćivao financijsku pomoć u visini prosječnog iznosa mjesečne plaće u Hrvatskoj, koja trenutačno iznosi 5.686 kuna.

“Prijavili smo se za status roditelja odgajatelja. Međutim, moja nezaposlena supruga, usprkos tome što imamo sedmero djece, po pravilniku, ne može dobiti taj status jer je naše najmlađe dijete krenulo u prvi razred osnovne škole. To je sukus administrativnog postupanja prema roditeljima s više djece, a isto tako, i sukus lažne demografske politike koja se tobože vodi svih ovih godina.”

Dodao je da u nekoj zemlji koja tobože proklamira demografsku obnovu, u našim prilikama to znači da pojačava administrativne kapacitete i, cijela ta demografska politika svodi se na to da se socijalna ili demografska služba ne osniva da bi nekome pružila pomoć, nego tek da bi se zaposlilo nečije rođake.

Nakon 25 godina takvog antirazvoja, osnivati nova ministarstva znači samo da smo uspjeli napraviti jedinu državu na svijetu koja je usmjerena protiv svojih građana. S obzirom na to da u javnosti vlada mišljenje kako je EU rastrošna, usporedimo – EU na svoju administraciju troši šest posto svojeg proračuna, a kod nas je to minimum 30 posto…

Cijeli tekst pročitajte u našem tiskanom izdanju Zagrebačkog lista.

PODIJELI