PODIJELI

“Geštalt plac” nova je predstava samoborskih PAX-ovaca čija će se premijera održati u srijedu, 31. svibnja u Samoboru.

Amatersko kazalište Pučkog otvorenog učilišta Samobor – PAX pripremilo je novu predstavu. Riječ je o drami s elementima humora pod nazivom “Geštalt plac”, posve autorskom projektu samoborskih glumaca kojeg će premijerno izvesti u srijedu, 31. svibnja, u dvorani Hrvatskog doma s početkom u 20 sati.

Predstava je nastala adaptacijom drame “Zrinka voli Rolling Stonese”, autora Vedrana Bokora, jednog od članova kazališta PAX koji je za svoju kazališnu družinu taj komad i napisao.

-Željeli smo ispričati priču “Zrinka voli Rolling Stonese” koju je naš dugogodišnji član kazališta napisao za nas prije desetak godina, ali koju još do sada nismo igrali. Međutim, zbog toga što se situacija promijenila u tih deset godina, morali smo ju preraditi u ono što je postao “Geštalt plac” – objasnio je redatelj predstave i jedan od glumaca Vjekoslav-Leonard Prčić.

Radnju predstave pomalo neobičnog naslova nije nam želio otkriti no ističe kako publika može očekivati zanimljivu kazališnu priču.

-Publika može očekivati od svega pomalo. Malo smijeha, malo tuge, zanimljive likove i prije svega, zanimljivu priču – kazao je Prčić.

Ovo je već 15. predstava samoborskog amaterskog kazališta koje pri Pučkom otvorenom učilištu djeluje od 2002. godine. Kroz gotovo 15 godina svoga rada kazalište je postizalo zapažene rezultate na brojnim festivalima, kazališnim smotrama i manifestacijama diljem Lijepe naše. S predstavom “9 najgorih prekida svih vremena” PAX-ovci su nastupili na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera gdje su zapaženi i odabrani za sudjelovanje na Razglednici 5 Hrvatskog sabora kulture u Lisinskom. Spomenutu predstavu uigrani ansambl odigrao je više od deset puta.

Njihove predstave do 2011. godine režirao je osnivač kazališta gospodin Miroslav Burić, a nakon toga samoborski glumci surađivali su s poznatim hrvatskim redateljem Robertom Raponjom. Posljednje dvije godine predstave amaterskog kazališta PAX nastaju samostalnim kreativnim stvaralaštvom mladih glumaca, Paxovaca, koji svoje slobodno vrijeme uz puno energije i ljubavi, daruju kazališnoj umjetnosti na daskama koje život znače.

PODIJELI