PODIJELI

Stanarima ulice Stjepana Draganića 7 u Malešnici pošlo je za rukom ono što većini nije – nisu dopustili da se u njihove stanove ugrade razdjelnici topline, taj eksperiment bivšeg potpredsjednika Milanovićeve vlade Ivana Vrdoljaka, koji ih navodno ni sam nije ugradio.

Nedavno je zagrebački Ekonomski institut izradio studiju “Ekonomska isplativost razdjelnika topline u višestambenim zgradama u Republici Hrvatskoj” koja je pokazala da su razdjelnici neisplativi, pogotovo u Zagrebu i Osijeku. Sada se čeka novi zakon o toplinarstvu koji bi, barem su takva očekivanja, trebao anulirati negativne učinke uvođenja razdjelnika.

Jedna stanarka iz Malešnice opisala je svoje iskustvo nakon ugradnje razdjelnika:”Plaćam istu cijenu grijanja kao i prije, samo što se sad smrzavam jer sam neke ventile, u kupaonici i još nekim prostorijama, morala zavrnuti kako bi troškovi ostali isti.”

U Draganićevoj 7 imali su obavezu ugraditi razdjelnike prije godinu dana jer je to zgrada s 20 stanova u kojima žive 63 stanara. Da je stanara više od 70, tu bi obavezu morali izvršiti godinu dana prije. No, stanari su rekli odlučno ne razdjelnicima – i to svi do jednoga…

Cijeli tekst pročitajte u našem tiskanom izdanju Zagrebačkog lista

PODIJELI