PODIJELI

U crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu upriličeno je u utorak, 30. svibnja svečano euharistijsko slavlje, dan uoči blagdana “Majke Božje Kamenitih vrata”, kojim su djelatnici PU zagrebačke, predvođeni načelnikom g. Željkom Pršom, proslavili svoju zaštitnicu i Dan kapelanije.

Misu je predslavio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan uz koncelebraciju biskupskog vikara za pastoral i policijskog kapelana za Policijsku akademiju fra Frane Musića zajedno s policijskim kapelanom PU krapinsko-zagorske o. Zrinkom Nikolićem i vojnim kapelanima vlč. Slavkom Rajičem i Željkom Savićem, kao i domaćim kapelanom zagrebačke policije don Marinom Dragom Kozićem.

Na početku euharistijskog slavlja okupljene je pozdravio otac biskup čestitajući svima Dan kapelanije. U propovijedi biskup Bogdan se osvrnuo na evanđelje dana, na susret dviju trudnica, Marije i Elizabete.

“U tom pogledu uzor nam je Marija, u trenutku Navještenja, i u trenutku pohoda svojoj rođakinji Elizabeti. Prekrasan je, uistinu, ovaj susret dviju majki: jedne posve mlade i jedne starice: Marije i Elizabete. Marija želi biti od pomoći Elizabeti u osjetljivom trenutku rađanja. Primjer je to koji poučava. U našem životu također se mora osjetiti i prepoznati predanost za druge. Marija u sebi nosi Isusa Krista, a tako je i s nama u životu, ako u svom srcu nosimo Krista. Tada se  ne bojimo prepreka i Krist nam je jedini i pravi izvor snage koju trebamo. Poučeni susretom Marije I Elizabete čeznimo i mi za susretima u kojima će nam bližnji biti na prvom mjestu i s kojim ćemo dijeliti vlastitu sreću, mir i zadovoljstvo”, zaključio je biskup Bogdan.

Na koncu mise don Marin se zahvalio svima na spremnosti sudjelovanja čestitajući im Dan kapelanije. Također se zahvalio župniku u župi sv. Marka.

Dan kapelanije uveličali su i djelatnici Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH g. Josip Zagorščak, voditelj Službe i g. Darko Šantek.

Nakon mise bila je u procesija u kapelu Kamenitih vrata. Načelnik PU nosio je zavjetnu svijeću, koju je zapalio u kapeli ispred slike Majke Božje Kamenitih vrata.

Nakon zavjetne molitve, koju je izmolio otac biskup, u centralnoj zgradi Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, upriličena je komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. U prigodi obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba i u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje g. Željko Prša, ovlašten za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke zajedno sa suradnicima položio je vijenac ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio je biskup Jure Bogdan.

PODIJELI