PODIJELI

Trideset mladih djevojaka okupilo se nedavno u Zagrebu kako bi na castingu dokazale da zaslužuju nastup u finalu 27. izbora za miss sporta Hrvatske, događaja koji je pokrenuo varaždinski novinar Ivica Vukotić, a organizaciju preuzeo zagrebački novinar Damir Mrvec 2007. godine.

Polufinale je 14. svibnja u Zagrebu, a finale 30. lipnja u Ivanić-Gradu!

Sportašice iz cijele Hrvatske, među kojima je nekoliko osvajačica naslova prvakinja Hrvatske te međunarodnih priznanja, pokušat će doći do krune koju je prošle godine osvojila Cindy Šoštarić, plivačica iz Zagreba.

– Koliko je mladim sportašicama važno ovo natjecanje govori i činjenica da jedna od kandidatkinja, plivačica Agrama Nikolina Hrelec, stiže u Hrvatsku sa sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama samo zbog izbora – kaže Mrvec.

Sve kandidatkinje svjesne su da je ovo za njih u prvome redu dobra zabava, ali se neće buniti ako osvoje i neku od nagrada, kao što je to svojedobno uspjelo karatašici Dvini Meler ili ritmičkoj gimnastičarki Stefany Hohnjec, dok organizatori često ističu kako Vanja Rupena, miss Hrvatske za 1996. godinu, nije 1994. pobijedila na ovom izboru (igrala je rukomet), a da je među sudionicama ovog izbora bila i sportska novinarka Lana Banely (taekwondo). Za ovogodišnji izbor kandidatkinje stižu iz četrnaest sportova: akrobatski rock ‘n’ roll, veslanje, ragbi, bikini fitness, cheerleading, sinkronizirano plivanje, sportski ples, karate, atletika, taekwondo, plivanje, brzo klizanje, rukomet i twirling.

PODIJELI