PODIJELI

Dario Cebić, umjetnik, glazbeni pedagog i skladatelj iz Dugog Sela, dobitnik je 1. nagrade iz kompozicije za 2017. godinu koju mu je dodijelilo Međunarodno umjetničko društvo i akademija (International Art Society & Academy).

Cebić je doktorski studij iz glazbenih znanosti završio u Grazu na „Universität für Musik und darstellende Kunst Graz“, nakon čega je završio postdiplomski studij kompozicije na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču te specijalizaciju iz glazbenih znanosti i analize na „Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu.

U rukama brojne nagrade

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao što su 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u Beču, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju iz kompozicije u New Yorku 2013. i 2014. godine, specijalne nagrade na Međunarodnom natjecanju u Velikoj Britaniji, 2. nagrade Hrvatskog sabora kulture 2012, nagrade „Composition prize“ 2011. godine, 1. nagrade na „International Composition Competition InterArtia“ 2014. i 2015. godine, 2. nagrade za filmsku glazbu na „Foudoulis International Composition Competition“, 1. nagrade na „International Composition Competition InterArtia“ 2014. i 2015. godine, 2. nagrade na „Volos International Composition“, 1. nagrade u Italiji, na velikom međunarodnom glazbenom natjecanju Amigdala International Music Competition „Giuseppe Raciti“ Award, nagrade „Europske i svjetske folklorne asocijacije“ 2015. godine, te prestižne međunarodne nagrade za umjetnika godine „Artist of the Year 2014“, koja mu je dodijeljena od strane International Art Society & Academy. Prošle godine uvjerljivo je pobijedio sa skladbom „Sonata No. 2″ za violinu solo na najvećem svjetskom natjecanju iz kompozicije – 15° Concorso Internazionale di Composizione održanom u Bariju.

Za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu Cebić je 2014. godine dobio priznanje Zagrebačke županije.

(Foto: Facebook)

PODIJELI