PODIJELI

Projektni prijedlog Grada Zaprešića, za energetsku obnovu Osnovne škole Ljudevit Gaj, uspješno je prošao postupak dodjele bespovratnih sredstava iz EU fondova, kojeg je proveo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’.

Procijenjena vrijednost radova energetske obnove iznosi oko 6,8 milijuna kuna, a Fond je Gradu za sufinanciranje odobrio sredstva u iznosu 3,4 milijuna. Ostatak će podmiriti Grad Zaprešić iz proračunskih sredstava namijenjenih za održavanje odgojno obrazovnih ustanova.

Radovi uključuju novu fasadu, zamjenu dijela vanjske stolarije, ravni krov dobit će novu toplinsku izolaciju i hidroizolaciju, a dio kosog krova limeni pokrov.

U postojećoj kotlovnici zamijenit će se kotao, kako bi se poboljšala energetska svojstva, dok će se rasvjeta zamijeniti novom LED rasvjetom.

Rezultat ovog projekta bit će energetski obnovljena zgrada s certifikatom B razreda, smanjene potrošnje energije za grijanje i hlađenje za čak 68% na godišnjoj razini.

PODIJELI