PODIJELI

U dvorani II Doma sportova, u petak, 2. lipnja, od 20.45, prvu utakmicu Prvenstva Hrvatske u futsalu odigrat će branitelj naslova Nacional i splitski Tommy.

U Nacionalu su se, nakon dviju polufinalnih utakmica protiv Novog vremena iz Makarske, potajno nadali da će igrati zagrebačko finale protiv Futsal Dinama, ali Split Tommy ipak je bio jači nakon tri odigrane utakmice (posljednja odigrana u srijedu, 31. svibnja).

– Bit će neizvjesno, a svaka utakmica bit će taktički zanimljiva jer Split Tommy igra vrlo organizirano i pokušat će svoje šanse stvoriti iz kontre i polukontre. Jedva čekam da počne finale jer je sezona stvarno duga. Srećom, nemamo problema s ozljedama, i igrači jedva čekaju prvi sučev zvižduk kako bi dokazali zašto smo bili najbolji i nakon osnovnog dijela prvenstva – rekao nam je trener Nacionala Kujtim Morina.


– Volio bih da legendarna dvorana zagrebačkog futsala bude dobro ispunjena – dodao je trener kluba koji će u posljednjih devet godina igrati šesto finale. Nakon pet prijašnjih finala, četiri su puta Nacionalovi igrači izlazili kao pobjednici.

Splićani se nadaju da će zaustaviti Nacionalov niz, a posljednja prepreka njihovim napadima bit će vratar Žarko Luketin, koji je u Split došao iz Nacionala:

– Nadam se da će naša dvorana biti puna i za deset dana, da srušimo i taj ‘dream team’ Nacionala. Splitu je ovo treće finale, meni u ovom klubu prvo i nadam se da ću osvojiti titulu. Sve osvojene titule s Nacionalom mijenjao bih za jednu osvojenu sa Splitom – rekao je Luketin nakon treće utakmice protiv Futsal Dinama u kojoj nije imao previše posla.

Raspored finalne serije (igra se na tri pobjede): 2. lipnja 1. utakmica (Dom sportova), 6. lipnja – 2. utakmica (Split), 9. lipnja – 3. utakmica (Dom sportova), 13. lipnja – ev. 4. utakmica (Split), 16. lipnja – ev. 5. utakmica (Dom sportova).

PODIJELI