PODIJELI

Klubovi 3. HNL zapad ove subote igraju posljednje kolo prvenstva. Vinogradar je prvak, no remijem Trnja i Kustošije u zadnjem kolu putnik u viši rang još nije poznat. Kustošija je u prednosti zbog bolje gol-razlike i međusobnog omjera, iako obje momčadi imaju jednak broj bodova.

Pobjedom u zadnjem kolu na svom terenu nad Jadranom iz Poreča momčad Renata Jurčeca osigurala bi promociju u 2. HNL i time ispisala jednu lijepu priču hrvatskog nogometa, s obzirom na to da su prošle sezone igrali Međužupanijsku ligu središte, a ove su pred povijesnim rezultatom i još jednom promocijom.

– Očekivali smo pobjedu protiv Trnja u prošlom kolu, time bismo riješili pitanje prolaska u viši rang i rasterećeni ušli u zadnje kolo. Jednostavno, na tom terenu u Trnju ne da se igrati. Utakmica je bila praktički bez šansi, osim one Horvatove koja je bila izrazita šansa za nas. Završilo je neriješeno i takav rezultat, hoćeš-nećeš, donosi nekakve nervoze. Najteže je kad moraš, kad imaš imperativ ispred sebe. Pokušat ćemo maksimalno opustiti igrače, da budu hladne glave, a čvrsti i tvrdi u duelu. Motivacija je neupitna, i oni su svjesni što nam ta pobjeda donosi. Poreč je dobra momčad, odlični su prema naprijed, malo su slabiji u fazi obrane, i to ćemo pokušati iskoristiti. Uostalom, ako smo dosad sve dobro odradili, nećemo valjda posustati na tom zadnjem koraku – optimističan je trener Kustošije Renato Jurčec.

Trener Trnja, Srećko Lušić, ne zrači optimizmom, ali mirno priprema momčad za gostovanje u Sisku protiv Segeste i nada se mogućem posrtaju Kustošije:
– Nadat ćemo se dok ima šanse. Najprije ćemo pokušati izvući pobjedu protiv vrlo dobre Segeste na njihovu terenu, a tek onda ćemo vidjeti kako je Kustošija odigrala i nadati se njihovu kiksu protiv Jadrana. Nemojte me krivo shvatiti, nismo nezadovoljni odigranom sezonom, mi nismo ni planirali ući u Drugu ligu ove sezone. Tek nam se u trećem mjesecu otvorila mogućnost napredovanja i učinili smo sve da je iskoristimo. Uostalom, da smo planirali drugu ligu, ne bismo zimus pustili da tri igrača odu iz kluba.

Prema tome, zadovoljni smo, a da smo mogli više, jesmo. Bilo je ozljeda, manjkalo je sreće u nekim trenucima, a najviše nam je zasmetao kriterij suđenja protiv nas u zadnjim kolima. U zadnje tri gostujuće utakmice bili smo katastrofalno oštećeni. Tvrdim da smo prvenstvo i izgubili na ta tri zadnja gostovanja, gdje je suđenje bilo 80-20 za domaćina. Moji su momci prvenstvo odradili korektno od prve do zadnje utakmice i kao trener sam na njih ponosan. A ja imam ugovor s Trnjem još godinu dana i planiram ga odraditi do kraja – rekao je Lušić.

Na začelju su Stupnik, Samobor i Zagorec već potvrdili svoje karte za niži rang. Zagorec je čak u zadnjih par kola uspio pobjeći sa samog začelja, ali momci iz Krapine ipak se nisu uspjeli spasiti. I za kraj jedna zanimljivost. Posljednji Stupnik u svojim redovima ima najboljeg strijelca lige, Filipa Soldu, koji je u ovoj sezoni, prije zadnjeg kola, zabio čak 19 golova. Soldini najbliži pratitelji imaju šest golova manje na svom kontu. Ali ni to Stupniku nije pomoglo.

PODIJELI