PODIJELI

U parku Franje Tuđmana u Velikoj Gorici tijekom vikenda održat će se VG fest na kojem će građani moći uživati u raznovrsnim događanjima, s djecom, prijateljima ili roditeljima, jer će se naći ponešto za svakoga.

– VG fest je festival u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice, udruge GAS i Plesnog kluba Megablast, tijekom kojega će svaki dan biti organizirane radionice. U subotu će nastupiti grupa Pavel, nedjelja je rezervirana za plesni dio kluba Megablast i koncert Ede Maajke – objasnio je Matej Peranić iz Goričke alternativne scene (GAS).

Park Franje Tuđmana odlično je mjesto za ovakvu manifestaciju koja objedinjuje zdrav način života, uživanje u umjetnosti, edukacije i zabavu. Tako će se u work-out parku održavati treninzi na spravama, joga, parkour (fizička aktivnost koja podrazumijeva preskakanje i prelaženje raznih fizičkih zapreka poput zidova, klupa, ograda i slično), tai chi te mnoge druge sportske radionice, a zainteresirani će se moći upoznati i s australskim nogometom .
Oni nešto elastičniji i znatiželjniji, kao i prošlih godina, moći će se okušati u plesu na svili i cirkuskim vještinama koje će predstaviti grupa Traumatic Arts.

Radionice počinju u 18 sati, nije potrebno predznanje, a iz grupe zainteresiranima poručuju da bi najbolje bilo da dođu u ugodnoj odjeći, po mogućnosti u pamučnim tajicama iznad koljena.

U cirkuskom tonu kraju će se privesti prvi dan nastupom grupe Prometheus, koja će izvesti vaterni cirkuski nastup, a cijel dan zaokružit će grupa Pavel.

Nedjelju će, uz razne plesne sadržaje, obilježiti i radionice izrade prirodne kozmetike te likovne radionice, a za one koji još nisu skupili hrabrost za tetovažu (ili je iz nekog drugog razloga nemaju, a jako je žele), mogu zamišljenu tetovažu iscrtati kanom. Vrijeme crtanja ovisi o tetovaži koju želite, suši se nekoliko minuta, a nakon dva, tri tuširanja tetovaže više neće biti.
Crtanje grafita, plesni battleovi u hip-hopu, poppingu i lockingu bit će odlična uvertira za nastup Ede Maajke, koji će početi u 21 sat.

– Ove će se godine prvi put predstaviti craft pivari i mislim da će to privući nešto stariju ekipu – istaknuo je Peranić kao posebnost ovogodišnjeg VG festa. Svoje pivo predstavit će četiri domaće nezavisne pivovare – San Servolo, Zmajska pivovara, Visibaba te Bad Brewery na Craftbeer Corneru.

Osim dobrog pića, prodavat će se i knjige u sklopu akcije Gradske knjižnice Velika Gorica “Sve za 5!”

Festival će se održavati od 10 ujutro do završetka koncerata koji počinju u 21 sat.

Detaljan raspored radionica i zabavnog sadržaja možete potražiti na web-stranici Turističke zajednice www.tzvg.hr ili na Facebook eventu VGfest.

PODIJELI