PODIJELI

“Čestitam gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću na novom mandatu, ali želim bar jedan projekt od onih koje je obećao u posljednjih 17 godina”, kazala je Anka Mrak Taritaš malo iza 21.30 u svom izbornom stožeru, nakon poznatih izbornih rezultata.

Dodala je da je njezin izborni tim, a uzi tim ima sedam članova, koje je predstavila imenom i prezimenom, obavio odličan posao. Počeli smo na -10, a završili na +30, imala je snage za duhovito priznanje izbornog poraza Mrak Taritaš. Ipak, naglasila je, došli smo na prsa do pobjede. No, kaže, to je politika, a posebno se zahvalila svojim zamjenicima i obitelji, jer su sinovi, na početku njezine personalizirane kampanje za gradonačelnicu Zagreba, bili protiv kandidature.

Mrak Taritaš je istaknula da je sutra novi dan i kad se probudimo čeka nas novi početak. Veliki broj okupljenih u dvorištu kluba Beertija, kojeg krase spomenici mnogim glazbenim velikanima, bučno je pozdravio Mrak Taritaš. Tijekom večeri u njezin izborni stožer pristizali su Vesna Pusić, Ivo Josipović, Mirando Mrsić, Pedja Grbin; Rajko Ostojić, Kreso Beljak…No, SDP-ovci su vise bavili sami sobom nego tijesnim porazom Mrak Taritaš u drugom krugu.

Najkraće se u izbornom stožeru zadržao Ivan Vrdoljak, kao i Srećko Ferenčak, koji su izazvali bijes dijela HNS-a, a posebno koalicijskih partnera SDP-a i HSS-a, zbog šurovanja s HDZ-om u samom finišu izborne kampanje za lokalne izbore. Podsjetimo, Anka Mrak Taritaš je vise puta ponovila da će napustiti HNS, ako ovaj bude išao s HDZ-om u novu Vladu, ali u izbornoj noći ta se izjava nije spominjala. Medu novinarima, koji su dobro upućeni, Mrak Taritaš bi polučila još bolji izborni rezultat, posebno u prvom krugu, da je na ove izbore išla kao nezavisna, bez utega vlastite stranke, ali i SDP-a.

PODIJELI