PODIJELI

Prema trenutno obrađenim glasovima, HDZ i koalicijski parteri osvojili su Zaprešić i Veliku Goricu, no doživjeli su poraz u Dugom Selu, Vrbovcu, Svetoj Nedelji i Svetom Ivanu Zelini.

Iako svi glasovi još nisu obrađeni, jasno je da HDZ-ov Željko Turk ostaje gradonačelnik Zaprešića te da isto vrijedi i za Dražena Barišića u Velikoj Gorici.

U Dugom selu već je krenulo slavlje u izbornom stožeru HNS-ovog Nenada Paniana. “Trenutak koji ću pamtiti cijeli život. Znam da ću poboljšati kvalitetu života građana u Dugom Selu kao što nitko u Hrvatskoj nije vidio. Očekivao sam ovaj ishod doduše dobio sam neki dan cigaru iz Havene od prijateljice i rekla je da je zapalim za pobjedu. Prije svega treba konstruirati gradsko vijeće na korist svih građana. Nadam se da će biti suradnja sa gradskom vlasti biti kao i prije jer smatram da ne treba sprečavati nekoga tko još nije počeo u nečemu, nego jednostavno treba dati priliku da zajedno napravimo nešto dobro. Nisam čovjek koji se imati nego gradi, nadam se da će moji budući gradski vijećnici pratiti taj ritam”, izjavio je Panian.

Kako doznajemo, u stožeru HDZ-a vlada razočaranje. “Birači su rekli svoje i iskoristio bi priliku da čestitam gospodinu Panianu na pobjedi. Očekivao sam da će u drugom krugu biti veće ili ista izlaznost, no nažalost pokazalo se drugačije. Na izbore smo izašli samostalno i očekivali smo da će građani prepoznati dobar politički program i samostalan izbor bez političkih trgovina. Treba napraviti analizu, ali prvo treba prespavati noć.- rekao je HDZ-ov kandidat Darjan Budimir

 

PODIJELI