PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima otvorio novo reciklažno dvorište u Svetoj Klari, u Sisačkoj ulici 10.

“Pored postojećih pet mobilnih reciklažnih, otvaramo 10. fiksno dvorište na kojem će građani moći odlagati više od 30 vrsta otpada radnim danom od 6,30 do 20 sati, subotom od 5 do 24 i nedjeljom od 8 do 22 sata”, rekao je gradonačelnik Bandić te je pozvao sve sugrađane da u što većem broju odvajaju otpad, odnosno da ga recikliraju.

Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoće je naglasila da je uz dosadašnjih 10 reciklažnih dvorišta izdana građevinska dozvola i za ono u Čulinečkoj ulici, čime će se pokriti područje GČ Peščenica – Žitnjak te da je u pripremi dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole u naselju Sopnica – Jelkovec.

Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna bez PDV-a, od čega Fond za zaštitu okoliša ovaj projekt sufinancira s 80 posto sredstava, odnosno s oko 1,5 milijuna kuna. Kako se čulo, ovo je ujedno i prvo dvorište usklađeno s novim Pravilnikom o reciklažnim dvorištima.

PODIJELI