PODIJELI

Milan Bandić je u drugom krugu lokalnih izbora dobio 51,79 posto glasova i tako pobijedio svoju protukandidatkinju Anku Mrak Taritaš koja je dobila 46, 07 posto glasova.

“Kako je lijepo vidjeti vas opet. Prekrasni ste. Nećemo pjevati, ali to je točno. Emocije naviru. Ja sam od krvi i mesa. Nikada nitko nije niti će pobijediti šest puta zaredom. Nikada nitko. Ja bih mogao predavati operativnu politiku na Sorboni”, kazao je Bandić u svom stožeru nakon pobjede.

Čestitao je svim sudionicima prvog kruga izbora, kao i Anki Mrak Taritaš te pozvao sve stranke u Skupštini na konsenzus oko kapitalnih projekata.

Najavio je gradnju žičare, tramvajske pruge do aerodroma, kongresni centar, 60 novih tramvaja koje će napraviti Gredelj i Končar te projekt Zagreb na Savi.

“Pozivam Vladu da mi pomogne spasiti Imunološki zavod, a vjerujte mi jer imam informacije, nova Vlada posložit će se u idućih deset dana”, rekao je Bandić.

Najavio je i da će u utorak jedna javna usluga u Zagrebu pojeftiniti 30 do 50 posto, ne natuknuvši o čemu se radi.

Rekao je da on u sebi nosi nešto Tuđmanovo, Starčevićansko, Radićevsko, ali i Račanovo. Zahvalio se svim braniteljima te posebno majkama branitelja pozdravivši Katu Zadro.
Ne brine se s kime će stvoriti većinu u skupštini, već kaže kako “s pobjednicima idu svI.

Zahvalio je i Bogu i svojoj majci Blagici. “Zahvaljujem svojoj majci koja me rodila takvog kakvog me rodila i Bogu što me stvorio takvog nesavršenog, a najboljeg”, rekao je gradonačelnik.

Slavljenički govor na pozornici, na kojoj su mu se pridružile sve poznate osobe s njegove liste od Ane Stavljenić Rukavine preko Jelene Pavičić Vukičević, Mirne Šitum Sandre Perković, Ane Rucner…, prekinuo je građanin ušavši u stožer vičući: “Lopove, vrati 18 milijuna kuna!”

Jutro nakon izbora Bandić je počeo rano, tako što je obišao radove u na gradilištu u Ježdovečkoj ulici.

PODIJELI