PODIJELI

U zagrebačko naselje Špansko konačno je stigao trampolino, na nečije oduševljenje, ali i nečije razočaranje.

Moramo priznati kako smo kao klinci najviše od svega voljeli skakati na trampolinu, no kada vam se dogodi nezgoda, zamrzite ga do kraja života.

I dok se jedni vesele, Sanja, majka troje djece izbjegava trampolino u širokom luku.

“Uganuli smo gležanj prošle godine, ne bi hvala!”

“Moj najmlađi sin je uganuo gležanj, ali svo troje djece zbog toga zaobilaze trampolin. Samo kažem da nije bezazlena dječja igra kako se naizgled čini…”, komentirala je mama Sanja.

Jednako bolno iskustvo prije dvije godine imao je i Lara.

“Mi smo na njemu na kukuljevicu prije 2 godine slomili tibiju tj.podkoljeničnu kost. Dijete od 3 i pol godine, skakalo u svom polju, 6 mjeseca posljedica doskoka 7 tjedana gipsa do kuka. Nanovo smo učili hodati, mišići atrofirali,užas nad užasima. Nisam ni znala, ali u Klaićevoj saznala da te lomove uspoređuju po težini sa skijaškim lomovima, te da na trampolinu noga često puca spiralno.”

No to nije kraj priči. Mnogi su se roditelji obrušili i na cijenu od 10 kuna (5 minuta). Smatraju kako trampolinu uopće nije mjesto na trgu.

“Ja uopće ne kužim čemu taj trampolin u parku gdje se djeca igraju? Ok,ako se hoće zgrnut brza lova..fino si ga malo premjesti i tko dođe nek skače. Ipak ni ne razmišljaju da ima onih tužnih klinaca koji nemaju ni novaca za to,a da ne kažem za sladoled. Od toliko sadržaja i lokacija u parku za sve sportove samo je taj nesretni trampolin falio. Nedavno je ionako istraživanje neko pokazalo da je štetan posebno za djevojčice..možda bi trebalo to negdje potražiti. Svakako mislim da je dobro da skaču i nek uživaju,ali ovo već polako prelazi u pretjerivanje. Još kad vidim sve ove lomove..užas! Šteta za tako lijepo mjesto i lijep park da se djeca ne zabavljaju drugačije..”, kaže Melita, a s njom se slaže i Ana koja kaže: “Potpuno se slažem! 10 kn za 5 minuta ak se ne varam! A okolo nekoliko parkova.”

 

PODIJELI