PODIJELI

Policija je deložirala peteročlanu obitelj Štrok na adresi Črnomerec 105. Na teren je izašao velik broj policajaca, ali i aktivista Živog zida koji su pokušali zaustaviti deložaciju tako što su parkirali svoje automobile ispred ulaza u zgradu.

Posted by Živi zid on Dienstag, 6. Juni 2017

Kako doznajemo, među aktivistima koji svojim tijelima i vozilima pokušavaju zaustaviti policiju bili su i saborski zastupnici Ivan Pernar te Branimir Bunjac. Zastupnik Bunjac je uhićen te je najavio da će pokrenuti stegovni postupak protiv policijskog zapovjednika Igora Jandrokovića zbog prekomjerne uporabe sile i verbalnih prijetnji.

Policajci su silom micali aktiviste. “S obzirom da je na navedenoj adresi zatečeno više desetaka osoba koje su se oglušile nalozima sudskih ovršitelja i policije, u tijeku je primjena odgovarajućih policijskih ovlasti”, priopćili su iz PUZ-a.

“Došli su dva sata prije najavljenoga samo kako bi stavili ogradu i zapriječili put, kako bi cenzurirali pravo stanje u Hrvatskoj. Sve ove obitelji u zgradi, ostat će na ulici. To je ono o čemu oni ne brinu. Pitanje je brinemo li mi – ljudi? Kada se planiramo suprotstaviti ovom sustavu koji bezdušno tjera ljude na ulicu i ostavlja ih tamo kao nekoga tko ne bi trebao domoljubno ostati u svojoj državi i boriti se za bolje sutra u njoj”, rekla je aktivistica Živog zida na društvenoj mreži Facebook.

 

PODIJELI