PODIJELI

Po prvi put Grad Samobor je u školskoj godini 2016./2017. osigurao besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce.

Taj standard se zadržava i u školskoj godini koja počinje na jesen.
Obavještavaju se roditelji kako su svi učenici koji su dobili besplatne udžbenike za tekuću školsku godinu obavezni udžbenike po završetku nastavne godine vratiti neoštećene svojim razrednicima.

Udžbenici će se vraćati u ponedjeljak i utorak, 12. i 13. lipnja.
U slučaju uništenja dužni su ih zamijeniti novima, odnosno neoštećenima. Isto tako, udžbenici koji sadrže CD, bez njega su neupotrebljivi. Ne vraćaju se radni udžbenici u koje se upisuje, kao i radne bilježnice.

Učenici koji će u tekućoj školskoj godini polaziti program dopunskog rada te polagati popravne ispite, dodijeljene besplatne udžbenike dužni su školi vratiti po okončanju navedenih aktivnosti. Za udžbenike koji će se dodijeliti za školsku godinu 2017./2018. roditelji će potpisati revers, čime će se obvezati na njihov povrat.

Podsjetimo kako će besplatne udžbenike osim učenika koji pohađaju školu na samoborskom području dobiti i svi polaznici škola u drugim jedinicama lokalne samouprave, s prebivalištem na području Grada Samobora.

Velika je to promjena u odnosu na prijašnje godine, kad je Grad Samobor udžbenike sufinancirao s 300,00 kuna po učeniku, za obitelji slabijeg socijalnog statusa.

PODIJELI