PODIJELI

Ines Maričić još je jednom oduševila kuglački svijet. Na Svjetskom ekipnom prvenstvu u njemačkom Dettenheimu u polufinalnom dvoboju između Hrvatske i Mađarske, Zagrepčanka je oborila svjetski rekord koji je postavila prošle godine na SP-u u Novigradu. Rekord od 675 čunjeva sada iznosi 678.

Ponajbolja hrvatska, ali i svjetska kuglačica nastavila je s brojnim uspjesima u svojoj karijeri. Osim svjetskog rekorda pojedinačno i u kombinaciji (ostvareno u Novigradu), Maričić je ekipna svjetska prvakinja sa SP-a iz njemačkoga Spiechersdorfa 2015. godine, ima ekipnu broncu sa SP-a u mađarskom Zalaegerszegu 2013., pojedinačnu brončanu i srebrnu medalju u kombinaciji sa SP-a u austrijskom Ritzingu 2010., rekorderka je u tandem-miksu, brončana ekipno s juniorkama na SP-u Rijeka 2010. godine.

Ima tu još pojedinačnih medalja, a klupskom kuglanju može se pohvaliti s osvojenim svjetskim kupovima, Ligom prvaka i Europa pokalom s nekoliko ekipa za koje je nastupala (još ima godinu dana ugovor s Victorijom iz Bamberga).

Kakav je osjećaj poboljšati svoj rekord?

Nije bilo lako poboljšati rekord, ali sam ipak na kraju uspjela. Osjećaj je prekrasan.

Zanimljivo je bilo gledati kako su ostali kuglači stali i kako su gledatelji navijali. Kako ste se vi osjećali u tim trenucima?

Atmosfera u kuglani bila je izvrsna. Dvorana puna ljudi, navijanje sa svih strana. Zapravo me je publika još dodatno dizala i motivirala za rekord.

Posljednje rekorde rušite na velikim natjecanjima, u dvoranama koje, barem se nama čini, imaju dosta prostora. Pomaže li to što ima “mnogo prostora”?

Kuglane na svjetskim prvenstvima su montažne i drukčije od ovih drugih, standardnih klupskih. Mnogo su bolje i više čunjeva pada pa bi bilo normalno i da su rezultati bolji te da ima više rekorda. Ali opet, za rekord treba i dobro igrati jer neće ipak to samo pasti od sebe.

Kakvi su sportski planovi do kraja godine?

Još ću trenirati mjesec dana pa dva tjedna pauza, onda fizičke pripreme i kuglana pa opet početak lige i natjecanja svaki vikend. Želja mi je opet s Bambergom osvojiti Svjetski kup ove godine, a naravno, i Ligu prvaka sljedeće godine. A onda dolazi opet svjetsko prvenstvo.

PODIJELI