PODIJELI

Učenici OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću obilježili su Svjetski dan zaštite okoliša.

U Komunalnom poduzeću Zaprešić d.o.o. poslušali su predavanje „Recikliraj danas, za bolje sutra“, nakon čega dobili priliku upoznati se s radom jedinice za gospodarenje otpadom.

-Cilj obilježavanja ovog dana je prezentirati djeci važnost odvajanja otpada i recikliranja jer je jako važno da se ta navika stekne od najranije dobi- rekla je Marina Novosel, referentica za odnose s javnošću.

Za učenike je organizirana i radionica s reciklažnim materijalom na kojoj su im nekoliko tehnika recikliranja pokazali članovi udruga „Žena zna“ i “Ivan Perkovac”.

-Važno je djecu upoznati s načinima recikliranja. Postoje brojni načini za ponovno korištenje stvari za koje smo vjerovali da nam više ne koriste. Iz svog iskustva mogu reći da su djeca itekako zainteresirana za ovakav tip radionica – naglasila je Nada Lozar Tomašić.

-Komunalno poduzeće Zaprešić d.o.o. kontinuirano unapređuje sustav gospodarenja otpadom – rekao je Goran Žabić, voditelj radne jedinice. Nakon uvođenja posuda za razvrstavanje otpada i izgradnje zelenih otoka, u gradu su na četiri lokacije postavljeni podzemni kontejneri kojima je cilj, između ostalog, potaknuti građane na razvrstavanje otpada.

(Foto: zapresic.hr)

PODIJELI