PODIJELI

U Galeriji Klovićevi predstavljene su 36. Večeri na Griču u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Program ovogodišnjeg festivala predstavili su: ravnatelj dvorane Lisinski, g. Dražen Siriščević; prvak Opere HNK u Zagrebu, g. Tomislav Mužek; g. Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista i gradska čelnica gđa.Vesna Kusin. Ovo je prvi put da Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog organizira ovu manifestaciju koju je pripajenjem „naslijedila“ od Koncertne direkcije Zagreb.

-Program je čista petica, pet sjajnih programa, pet glazbenih senzacija – najavio je ravnatelj Dvorane Dražen Siriščević.

Na koncertima od 27. lipnja do 9. srpnja 2017. u Klovićevim dvorima nastupit će: poljski virtuozi Capella Cracoviensis; austrijski saksofonist i skladatelj, legenda europskog jazza Karlheinz Miklin zajedno sa svojim jazz sastavom; Zagrebački solisti s jednim od vodećih svjetskih čelista Marcom Coppeyem; vrhunska zborska atrakcija iz Amerike The Oakland University Chorale uz Akademski zbor ‘Ivan Goran Kovačić’ i proslavljeni tenor, operna zvijezda Tomislav Mužek.

Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista iskoristio je priliku da predstavi nosač zvuka Solista i Marca Coppeya u izdanju njemačke izdavačke kuće Audite s tri koncerta za violončelo: Koncert za violončelo br. 1 u C-duru i br. 2. u D-duru Josepha Haydna te Koncert za violončelo u A-duru Carla Philippa Emanuela Bacha.

20 godina karijere Tomislava Mužeka

Tomislav Mužek je najavio otklon od klasičnog programa jer kako sam navodi, uskoro se bliži dvadeset godina njegove karijere i želi počastiti publiku programom koji od njega ne bismo očekivali. Prvi dio Mužekova programa činit će talijanske canzone, dok će drugi dio biti iznenađenje. Otkrio je samo podatak da se radi o programu koji je njemu emotivno bitan te da će ga pratiti glazbenici koji nisu svi iz sfere klasične glazbe.

Koncerti su organizirani pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Turističke zajednice grada Zagreba te uz podršku Veleposlanstva Republike Poljske i Austrijskog kulturnog foruma.

PODIJELI