PODIJELI

Trojica optuženih razbojnika u petak su na zagrebačkom Županijskom sudu zbog nedostatka dokaza oslobođeni, među ostalim, i za krvavu pljačku banke na zagrebačkom Drvinju u kojoj je još 2005. stradao građanin Dragutin Golik koji je pokušao spriječiti bijeg pljačkaša.

Golik koji je teško ranjen dok je pokušao spriječiti da razbojnici s mjesta zločina pobjegnu s plijenom podlegao je ozljedama u siječnju 2007. a posmrtno je odlikovan te je po njemu nazvana i ulica u kojoj je stradao.

Zagrebački Županijski sud u petak je zbog nedostatka dokaza, u ponovljenom suđenju, oslobodio Grgu Crnkovića, Borisa Žalca i Igora Mustača optužene da su maskirani vunenim kapama s prorezima za oči i naoružani pištoljima ušli u banku i uz prijetnju vatrenim oružjem uzeli 846 tisuća kuna plijena.

U presudi stoji da je u Golika pucao Ognjen Grubić koji je razbojnike naoružan čekao ispred banke i “čuvao stražu”, a sve kako bi pod svaku cijenu zadržali ukradeni novac. Vrhovni sud je 2010. Grubiću potvrdio kaznu od 30 godina zatvora zbog Golikova ubojstva i pljačke banke na Drvinju.

Današnjom je nepravomoćnom presudom oslobođen i Mario Drpić za pljačku 97 tisuća kuna iz Hrvatske pošte u Zvonimirovoj ulici 2006.

Riječ je o nedjelu koje je, prema optužnici, počinio s Nenadom Filipovićem kojega se teretilo da je sudjelovao i u planiranju krvave pljačke banke na Drvinju.

Filipović je široj javnosti postao poznat po optužbi za krvavo razbojstvo u Fini u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici gdje su 2005. pljačkaši ubili dvojicu zaštitara i ukrali gotovo dva milijuna kuna. No, za taj je zločin naknadno osuđena druga zločinačka skupina, a Filipović je oslobođen.

U kolovozu 2009. pronađen je predoziran opijatima u Pakoštanima, gdje je navodno bio na odmoru kod svog ratnog zapovjednika.

(Hina)

PODIJELI