PODIJELI

Hrvatske selekcije rukometašica i rukometaša na pijesku od petka, 16. lipnja, do nedjelje, 25. lipnja, očekuju nastupi na europskim prvenstvima na Jarunu.

Najprije će se, od 16. do 18. lipnja, igrati EURO za juniore (do 17 godina), a 20. lipnja svoja natjecanja počinju seniorke i seniori. Prošli vikend održan je Ivanić Open, drugi turnir prvenstva Hrvatske, koji je poslužio izbornicima da provjere u kakvome su stanju njihove selekcije.

Mladen Paradžik, izbornik juniora, uvjeren je kako će njegova selekcija ostvariti bolji rezultat od prošlogodišnjeg 11. mjesta u Europi s U16 selekcijom:

– Hrvatskom rukometu na pijesku uvijek je cilj ulazak u polufinale. Nakon prvenstva u Francuskoj prošle godine, uslijedila je rekonstrukcija momčadi. Dečki su u dobroj formi, što su pokazali na Ivanić Openu kada su u četvrtfinalu za jednu loptu izgubili od seniora Detona iz Zagreba, prvaka Europe. Vjerujem i da ćemo na Jarunu pokazati da smo mnogo bolji od one ekipe od prošle godine – rekao je Paradžik koji je za juniorski Euro odabrao sljedeće igrače: Krešimir Obratov, Ivan Družinec, Dominik Kniewald, Ivan Palac, David Kocen, Bruno Sudarević, Tin Brzica, Marko Pranjić, Mateo Budić i Josip Kožarić.

Naslov juniorskih prvaka Europe brane Španjolci.

Izbornica juniorki Iva Kanjugović također može biti zadovoljna nastupom svojih igračica na turniru u Ivaniću. Na ovom prvenstvu naslov brane Nizozemke, a prošle godine hrvatske su igračice završile kao šeste. U skupini, među ostalim, igraju sa srebrnim i brončanim iz Portugala 2016. godine, Španjolkama i Portugalkama, a očekuje se prolazak skupine.

Izbornica Kanjugović odabrala je sljedeći sastav: Patricija Hren, Vanja Perenčević, Lara Miholić, Nika Horvat, Nika Vojnović, Anja Vida Lukšić, Rea Banić, Ana Malec, Lorena Orečić i Mia Tupek.

Kod seniorki, Mađarice brane naslov iz 2015. godine, a Hrvatska čeka europsku medalju od Umaga 2011. godine, dok su seniori prvi favoriti, nakon četiri europska zlata i dva svjetska zlata.

PODIJELI