PODIJELI

Policijski službenici VIII PP Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 48-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare, dva kaznena djela krivotvorenja isprave i kazneno djelo prijevare u pokušaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni tijekom lipnja ove godine nabavili krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime 47-godišnjakinje i krivotvorenu specijalnu punomoć kojom je ista 47-godišnjakinja ovlaštena zastupati trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu te su 12. lipnja došli u poslovnicu mobilnog operatera u Ulici Vice Vukova te uz predočenje krivotvorenih isprava doveli u zabludu zaposlenike i sklopili pretplatničke ugovore, preuzevši tri mobilna telefona ukupne vrijednosti 16.200 kuna, pritom obvezavši trgovačko društvo na plaćanje 30.000 kuna u naredna 24 mjeseca.

Također se sumnja da su tijekom lipnja ove godine, navedenim krivotvorenim ispravama putem interneta od drugog mobilnog operatera naručili osam mobilnih linija i osam mobitela vrijednosti veće od 60.000 kuna te dogovorili konačno sklapanje ugovora i preuzimanje mobitela u ugostiteljskom objektu u Savskoj gdje su osumnjičenu zatekli policijski službenici i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičene pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

PODIJELI