PODIJELI

Vrbovec je proslavio Dan grada, Dan župe sv. Vida, Dan obrtnika i Dan prve osmogodišnje škole.

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, uz ostale, prisustvovali su župan Stjepan Kožić i njegova zamjenica Nadica Žužak.

Gradonačelnik Denis Kralj, iza kojega su tek četiri radna dana, rekao je da će se potezi novoizabrane vlasti tek osjetiti. Za početak, naglasio je, smanjena je naknada zamjenicima gradonačelnika i gradskim vijećnicima, a već idućega tjedna povećat će se naknada za novorođenčad.

Predsjednik Gradskoga vijeća Dejan Jaić rekao je da u razdoblju koje slijedi ne bi trebalo biti politike isključivosti, nego samo zajedništva „koje će Vrbovec učiniti boljim gradom“.

-Odgovornost lokalnih političara je da pokažu zajedništvo. S onime što je u prethodnom razdoblju bilo dobro treba nastavit, a ono što nije treba mijenjati – rekao je Jaić.

Župan Stjepan Kožić poručio je da Vrbovec i dalje može računati na pomoć Županije, ne samo financijsku nego i stručnu, kao i na pomoć kroz realizaciju zajedničkih programa.

-Ne smijemo se dijeliti po političkim strankama. Ono što treba napraviti za Vrbovec trebamo napraviti zajedno, bez obzira iz koje smo političke opcije. Zagrebačka županija je uvijek bila uz vas, a i dalje će podržavati projekte važne za razvoj Vrbovca – poručio je župan. Rekao je da Županija, osim pomoći koju pruža gradovima i općinama, i sama inicira značajne infrastrukturne projekte.

-Uskoro počinje gradnja vodoopskrbnog sustava ‘Zagreb-istok’, a izuzetno nam je bitan i projekt širokopojasnog interneta. Želimo internet uvesti u svaku kuću, to je infrastruktura bez koje nema konkurentnosti i razvoja. Pred nama je i projekt integriranoga javnog prijevoza koji će osigurati jeftiniji javni prijevoz i uvesti ga tamo gdje ga sada nema – rekao je župan.

Na sjednici su uručena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primio je Slavko Fukat, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u SŠ Vrbovec, dok su godišnje nagrade uručene obrtu za čuvanje djece „Palčić“, vlasnice Đurđice Palikuća, Udruzi „Ružin krug“ te dobrovoljnim vatrogasnim društvima Peskovec i Žunci.

PODIJELI