PODIJELI

Trodnevni glazbeni spektakl na otvorenom, INmusic festival, počinje danas na zagrebačkom jezeru Jarun gdje će do 21. lipnja nastupiti brojni poznati svjetski i domaći izvođači, uz bogat popratni program.

Na INmusic festivalu #12 od 19. do 21. lipnja na jezeru Jarun nastupit će poznata glazbena imena kao što su: Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab, Booka Shade, Danko Jones, Public Service Broadcasting i mnogi drugi.

Ulaznice za 12. izdanje INmusic-a po prvi put u povijesti festivala rasprodane su u pretprodaji,  tjedan dana prije početka festivala.

Novosti i atrakcije

Program počinje u 16 sati i 45 minuta, a osim na glavnoj pozornici odvijat će se i na četiri manje pozornice te nekoliko lokacija rasutih po jarunskom otoku Mladosti.
U sklopu ovogodišnjeg programa INteatra na daskama, malenog festivalskog drvenog kazališta, nastupit će Roman Šušković, Vilim Matula i Zijah Sokolović, a isti prostor će se, nakon predstava, transformirati u noćni Silent Party na kojemu će publiku do jutra zabavljati ekipa iz YEM kolektiva.

Nezaobilazna atrakcija INmusic festivala je replika Teslinog tornja izgrađena 2016. godine, koji je prošle godine bio posvećen Nikoli Tesli i David Bowieju, a ove godine svim velikim umovima koji su svoje potencijale usmjerili u stvaranje za dobrobit čovječanstva.

Pobijedite strah na karaokama

Tijekom festivala posjetitelji će moći isprobati svoje vokalne sposobnosti na karaokama, odmoriti se na brojnim krevetima razasutim po otoku, opustiti u festivalskom pubu ili nargila zoni, te isprobati osvježavajuće ljetne koktele.

Organizatori ističu da se na ulazu sve ulaznice mijenjaju za festivalske narukvice, te mole posjetitelje da ih ne trgaju, režu ili na bilo koji način oštećuju jer tada prestaju biti važeće. Festivalske narukvice vrijede za jedan ulazak dnevno i nakon izlaska iz festivalskog prostora povratak s istom narukvicom iz sigurnosnih razloga više nije moguć do sljedećeg festivalskog dana.

Čak 100 000 noćenja u Zagrebu?

Procjenjuje se da će zbog INmusica biti ostvareno oko 100 000 noćenja u Zagrebu, a uz procijenjenu potrošnju od 100 eura dnevno proizlazi da će INmusic festival gradu generirati prihod od oko 10 milijuna eura (75 milijuna kuna), navode organizatori.
Poznati svjetski mediji i ove su godine svrstali INmusic među najpopularnije festivale na svijetu koji se nikako ne bi smjeli propustiti.

PODIJELI