PODIJELI

Burger od konoplje, sirovi kolači, veganski sladoled od kokosa i kikirikija s čilijem, pašticada, gulaš, biljne paštete, mlijeko – sve se to, danas do 19,00 sati može probati na Trgu bana Jelačića u sklopu 6. VegeSajma.

Biti vegan danas je stil života, odnos prema jelu i tijelu. Vegani manje obolijevaju od moždanih udara i bolesti krvožilonog sustava, od infarkta…stoga ako volite sebe i zdravlje postanite vegani, rekao je gradonačelnik Milan Bandić u obilasku VegeSajma, spomenuvši kako u Zagrebu ima oko 40 tisuća, odnosno oko 5% ljudi koji gaje taj stil prehrane.

-Cilj VegeSajma je upoznati sve s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača. Želite li kušati veganske prerađevine, slastice, razne vrste bljnih mlijeka ili nabaviti odlične veganske recepte, ne propustite VegeSajam. Osim mnoštva veganske hrane, uključujući sirove kolače, moći ćete kupiti i biljnu hranu za pse i mačke- stoji na službenoj Facebook stranici.

Sajam, u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja, održava se s ciljem da se građanima približi ponuda i prednosti zdravih bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača. Osim raznih delicija, posjetitelji očekuje i veliki asortiman biljne kozmetike.

PODIJELI