PODIJELI

Zbog prosvjeda taksista s područja cijele Hrvatske u Zagrebu, koji su parkirani u Vukovarskoj ulici od Savske do Ulice Hrvatske bratske zajednice, promet se odvija otežano, kratko je priopćila u srijedu ujutro zagrebačka Policijska uprava .

Hrvatski taksisti prosvjeduju zbog nelojalne konkurencije, prvenstveno Ubera čije prevoženje putnika nije regulirano.

Zbog prosvjeda taksista u Vukovarskoj ulici od jutros je popriličan zastoj već kod Koncertne dvorani Lisinski, a ista je situacija sve do Savske.

Predstavnici taksista tvrde kako Uber u Hrvatskoj već dvije godine posluje nelegalno. Također navode kako se radi o spontanom okupljanju, a na ovaj se način želi izraziti nezadovoljstvo državnim institucijama koje (ne) provode svoje zakone.

Taksisti su ranije tražili od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da zabrani rad Uberu. Budući da nisu shvaćeni ozbiljno sada su se odlučili na prosvjed.

Od dolaska Ubera na hrvatske ceste procjenjuje se da se promet ostalih zagrebačkih taksista gotovo prepolovio, a u noćnim smjenama skoro da više i nemaju posla.

Po nekim procjenama, u Vukovarskoj je parkirano oko tisuću taksija. Za razliku od jutra, kada je ulica bila blokirana, promet je u popodnevnim satima normaliziran.

(Hina)

PODIJELI