PODIJELI

Među nagrađenim učenicima s područja Zagrebačke županije ističe se Tin Župančić, maturant SŠ “Ban Josip Jelačić” iz Zaprešića koji je ove godine osvojio čak dva prva mjesta na državnim natjecanjima – iz matematike i informatike.

Taj 18-godišnjak iz Prigorja Brdovečkog na natjecanjima sudjeluje od šestog razreda osnovne škole. Osim državnih natjecanja iz informatike u drugom i četvrtom razredu, te matematike u svim razredima srednje škole, sudjelovao je i na drugim županijskim natjecanjima, među kojima i iz fizike.

Samo logika

Prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike smatra svojim najvećim uspjehom, kojemu je težio od početka srednje škole. Tin je ljubitelj prirodnih znanosti, odnosno predmeta baziranih na logici, dok, s druge strane, nije sklon onima koji zahtijevaju mnogo učenja, točnije društvenima predmetima. Za maturu koja je u tijeku, kaže, nije se pripremao previše jer mu osvojena prva mjesta omogućuju direktan upis na željeni fakultet. Na jesen će postati student FER-a.

Razdoblje srednje škole pamtit će i po korektnom i poticajnom odnosu s profesorima, za koje ističe da cijene uspjeh učenika koji ostvaruju zapažene rezultate i pokazuju poštovanje prema njihovu trudu. Interes za znanosti Tin ne ograničava samo na školsko gradivo. Voli pratiti i svijet tehnologije te često radi na vlastitim tehničkim projektima.

Nebo je granica

Zanima ga razvoj softvera za mobilne uređaje, čemu posvećuje veći dio slobodnog vremena. Svojim vršnjacima, ali i starijima, poručuje da svoje vrijeme ulažu u stvari koje ih čine sretnima i neka se nikad ne ograničavaju razmišljanjem da ne mogu postići nešto što žele.

– Jedina razlika između postizanja ciljeva i stajanja na mjestu je količina truda i spremnost na odricanja kako bi se postigao uspjeh. Jedina osoba koja stoji između vaših snova i vas ste zapravo vi – ističe Tin.

PODIJELI