PODIJELI

Kao uvertira za 7. izdanje Fantastic Zagreb film festivala, danas i sutra je na rasporedu najavni vikend na ljetnoj pozornici kina Tuškanac. Posjetitelji će moći uživati u dva izvrsna filmska ostvarenja:

Prvog dana 23. lipnja, na šumskoj ljetnoj pozornici Tuškanac, prikazat će se slavni ruski SF klasik Solaris, koji ove godine obilježava, 45. godišnjicu.

Kultni Solaris snimljen 1972. u režiji legendarnog Andreja Tarkovskog (Stalke, Andrej Rubljov) spada među najznačanije SF filmove u povijesti sedme umjetnosti, a ovo remek-djelo o ljubavi, iskupljenju i svemirskoj misiji koja krene naopako doživite u svoj njegovoj ljepoti na velikom platnu!

Drugog dana 24. lipnja na velikom platnu će zaigrati briljantna korejska fantasy triler drama – The Wailing (Došljak). Došljak je jedan od najhvaljenijih novih naslova super popularne korejske žanrovske kinematografije koji zaslužuje sve superlative. Riječ je izuzetno napetom i atraktivnom filmu koji maestralno spaja elemente trilera, horora, drame i fantazije kroz priču o misterioznom strancu u provincijskom mjestu koji krije jezovitu tajnu. Redatelj Hong-jin na proslavio se briljatnim trilerom Chaser.

Ljetna pozornica kina Tuškanac

Osim fenomenalnog filmskog programa posjetitelji će se u petak moći zabaviti uz glazbu DJ Sinke Fresh, a u subotu se opustiti uz Egzotika DJs (Denis & Halaus).

Fantastic Zagreb Film Festival, najveći festival fantastike i žanrovskog filma u regiji, krajem lipnja i početkom srpnja svake godine filmofilima i ljubiteljima fantastike i žanrovskog filma donosi prave filmske poslastice. U deset festivalskih dana ljubitelji znanstvene fantastike, trilera, fantasy filma, akcije, psihološke drame, filma strave, animea itd mogu pogledati niz intrigantnih i najnovijih filmova kao i kultne žanrovske klasike proslavljenih autora.

RASPORED PROJEKCIJA 29.6.-9.7.2017.

 

PODIJELI