PODIJELI

Stotine ljudi svih generacija okupilo se sinoć na proslavi blagdana Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

Bilo je ondje mjesta i za nemoćne ljude zrelije životne dobi, za zaposlene koji su netom prije užurbanim koracima stigli na sam početak, do onih najmlađih koji su zapravo najotvorenijih srca.

Nedostatak ljubavi u današnjem svijetu

Poticaj za uvođenje Srce Isusovo kao blagdana krenulo je iz francuskog grada Paray-le-Moniala 1675. godine prigodom Isusova ukazanja sv. Mariji Margareti Alacoque, no tek je 1765. godine papa Klement XIII dopustio slavljenje blagdana.

”Srce Isusovo je pobožnost koja bi trebala biti interesantna mladima jer je to pobožnost prema ljubavi Božjoj. U istoj pobožnosti pokušavamo gledati koliko nas je Bog istinski volio i koliko nas poziva da tu ljubav zajedno doživimo, povjerujemo.”- rekao je pater Ike Mandurić, isusovac poznat po radu s mladima. Istaknuo je kako čovjek danas istinski čezne za ljubavlju i da je to ono što nedostaje današnjem svijetu.

Zbor, klapa i tamburaši= fešta!

Nakon svete mise druženje se nastavilo u dvorištu u Palmotićevoj. Za dobru atmosferu na ljetnim vrućinama pobrinule su se zalihe sokova i piva, a za glazbeni program bili su zaduženi SKAC zbor, klapa Palma te tamburaški sastav Diversa.

”Bog je uvijek aktualan. Ovakav događaj pokazuje da Crkva u svakom vremenu ima što ponuditi čovjeku, pogotovo u trenutku kada društvo ulazi u određenu krizu. Pobožnost je zato ono što će se otkrivati u idućim desetljećima, u Zagrebu, a ponajviše u Palmotićevoj.”, zaključio je pater Ike.

Autor: Alen Vlahović

PODIJELI