PODIJELI

Odmah po osvajanju četvrtog naslova prvakinja Hrvatske u pet sezona za stolnotenisačice zagrebačkog Dr. Časla čule su se najave koje su ovih dana postale stvarnost: igrat će se Liga prvakinja. I to ne samo igrati. Mnogi klubovi bit će sretni ako ih mogu izbjeći.

Hrvatske prvakinje predvodit će Jie Li, Kineskinja s nizozemskom putovnicom i 15. igračica svijeta (10 medalja s europskih prvenstava, nekoliko Liga prvakinja…), Hoi Kem Doo iz Hong Konga, 17. igračica svijeta, brončana u paru s nedavnog SP-a u Njemačkoj i Fu Yu, Kineskinja s portugalskom putovnicom, 36. igračica svijeta i aktualna viceprvakinja Europe. Osim njih za Ligu prvakinja prijavljene su Kineskinja Xintong Zhou, Slovenka Manca Fajmut te Hrvatice Mirela Đurek i Dorina Srebrnjak, prvakinja i doprvakinja Hrvatske.

U hrvatskoj Superligi igrat će i Kineskinje Jiayi Sun, koja je prošle sezone u kineskoj ligi pobijedila Jie Li, te Jiaqi Zheng, igračica sa stopostotnim učinkom u hrvatskoj Superligi prošle sezone. A trenirat će ih Yuan Tian, koja je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu nastupala za Hrvatsku. Respektabilna ekipa za europski vrh.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koji je na kioscima od petka, 23. lipnja.

PODIJELI