PODIJELI

Na krovu shopping centra Westgate, od 30. lipnja do 2. srpnja, održat će se četvrti od pet kvalifikacijskih turnira u sklopu malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo koje će na velikoj završnici na Šalati početkom rujna iznjedriti najbolju malonogometnu ekipu grada Zagreba.

Gotovo svi turniri u sklopu natjecanja Trofej Dinamo igraju se na specijaliziranoj podlozi za mali nogomet na kojoj se igraju međunarodna futsal natjecanja. Ukupni nagradni fond iznosi više od 100.000 kuna, a na dosadašnja tri turnira (Keglić, Dubrava i Jarun), sudjelovalo je preko 50 momčadi i preko 600 igrača.

Svaki od pet turnira ima svojeg ambasadora, legendu NK Dinama i zagrebačkog nogometa. Antonijo Franja je tako postao službeni ambasador turnira na Kegliću, Eddy Bosnar turnira u Dubravi, Tomislav Šokota turnira na Jarunu, a Silvio Marić, posljednjeg turnira u Dugavama.

Ambasador Westgatea je Hrvoje Čale, bivši lijevi bek Dinama i hrvatske reprezentacije, a danas standardni prvotimac Intera iz Zaprešića.

“Trofej Dinamo je odlična stvar i jako dobro smišljen koncept kako bi se privuklo što više mladih na sportske terene. Dobro je da se organiziraju turniri preko ljeta, dok nema sportskih događanja u gradu, a haklovi su najbolja stvar za mlade. Sve u svemu, Trofej Dinamo je super priča i jedva čekam završnicu na Šalati”, rekao je Hrvoje Čale.

Trofej Dinamo pokrenut je ove godine s ciljem vraćanja mladih na sportska igrališta i okupljanjem tradicionalnih zagrebačkih malonogometnih ekipa u jedinstveno natjecanje. Osam najboljih ekipa s pet kvalifikacijskih turnira – Keglić, Dubrava, Jarun, Westgate i Dugave – izborit će veliko finale koje se početkom rujna igra na kultnoj zagrebačkoj Šalati, a finalna utakmica cjelokupnog natjecanja održat će se neposredno prije tradicionalne revijalne utakmice koju Futsal Dinamo igra s internacionalnim sastavom.

PODIJELI